Van Nistelrooij: 'Hij heeft al veel meegemaakt, maar wij gaan de vruchten plukken'

Van Nistelrooij: 'Hij heeft al veel meegemaakt, maar wij gaan de vruchten plukken'

2 juli - 22:11 Laatste update: 2 juli - 22:11
94

Ruud van Nistelrooij is blij dat hij komend seizoen de beschikking heeft over Xavi Simons. Hoewel de van Paris Saint-Germain-middenvelder tegen Cercle Brugge aan de kant bleef, maakt hij op de training een goede indruk, stelt de PSV-trainer.

Simons zette eerder deze week zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2027. "Hij maakte een frisse en scherpe indruk op de training. Hij beweegt zich heel rustig in de groep, kent een aantal jongens van de Oranje-selecties en is natuurlijk een bekende speler voor iedereen", zegt Van Nistelrooij na afloop van het gelijke spel tegen Cercle, opgetekend door De Telegraaf. "Hoewel hij heel jong is, is hij al heel ver in zijn benadering van het prof zijn. Ik ken een aantal jongens bij Paris Saint-Germain, die ik heb kunnen vragen naar hoe hij is en ik hoorde niets dan goeds. Ook van de bondscoach van de nationale jeugdteams."

Tot dusver speelde Simons pas elf wedstrijden op het hoogste niveau. Toch is hij met zijn negentien jaar al een speler die zich internationaal op de kaart heeft gezet. Van Nistelrooij vreest niet dat de middenvelder dat als een last ziet. "We hebben heel goed afgestemd waar hij nu staat en op welke manier we hem willen gebruiken en hoe hij zijn ontwikkeling gaat inzetten", zegt hij. "Op zijn leeftijd heeft hij al veel meegemaakt en is hij erg bekend, maar ik denk dat wij een heel jonge en talentvolle speler gaan doorontwikkelen en dat we daar de vruchten van gaan plukken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast