Van Nistelrooij komt superlatieven tekort: 'Hij is buitencategorie voor ons'

Van Nistelrooij komt superlatieven tekort: 'Hij is buitencategorie voor ons'

2 juli - 20:10
137

Ruud van Nistelrooij is tevreden met de ontwikkelingen van PSV op de transfermarkt. Zowel Luuk de Jong als Walter Benítez was topprioriteit op hun positie en beiden hebben een contract in Eindhoven getekend.

Na Ki-Jana Hoever, Benítez, Boy Waterman en Xavi Simons is De Jong de vijfde zomeraanwinst voor PSV. "Geweldig. Het eerste contact is een week of zes geleden ontstaan. Sindsdien is er veel gebeurd", reageert Van Nistelrooij na afloop van de remise tegen Cercle Brugge (2-2), opgetekend door De Telegraaf. "Het is super, hij was onze target nummer één. Net als Bentez dat was. De prioriteitsposities één en negen zijn nu ingevuld met de nummer één kandidaten. Ik ben daar heel erg blij mee."

Van Nistelrooij roemt de kwaliteiten van De Jong en ziet hem als ideale spits voor zijn ploeg. "Als je hem kan halen, is dat buitencategorie voor ons. Ik ben supertevreden daarmee", is de trainer vol lof. "Hij is een fantastische persoonlijkheid en een sterk karakter en staat garant voor professionaliteit en doelpunten en assists. Hij is een teamplayer en een leider in het veld. Alle superlatieven kan je noemen denk ik."

Behalve De Jong kunnen ook technisch directeur John de Jong en algemeen directeur Marcel Brands rekenen op een lofzang van Van Nistelrooij. Volgens de keuzeheer is er al 'fantastisch werk' geleverd. "Binnen de financiële mogelijkheden die je als club hebt en mede op basis van de selectie die er al stond, ga je het ideale plaatje uitzetten. En daarin is een aantal successen gehaald. Hopelijk volgen er nog meer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.