'Til doorstaat keuring, alleen laatste obstakel staat PSV-move nog in de weg'

'Til doorstaat keuring, alleen laatste obstakel staat PSV-move nog in de weg'

3 juli - 15:52
157

Guus Til heeft zijn medische keuring bij PSV inmiddels doostaan. Daardoor lijkt niets een transfer meer in de weg te staan, maar toch is er nog één obstakel: de handelssancties die momenteel gelden voor Rusland vanwege de invasie in Oekraïne.

Til is momenteel nog speler van Spartak Moskou. PSV gaat hem echter overnemen. Het is de bedoeling dat Til op permanente basis naar Eindhoven komt, maar die transferconstructie zou nog wel eens kunnen veranderen. Volgens De Telegraaf zouden de handelssancties voor Rusland ervoor kunnen zorgen dat PSV geen transfersom mag betalen aan Spartak.

Til mag echter ook gebruik maken van zijn recht om zijn Spartak-contract te laten schorsen. De Oranje-international heeft voor 1 juli aangegeven dat te willen doen, waardoor een andere constructie ook makkelijk mogelijk is voor PSV: de club zou Til dan eerst een jaar tijdelijk overnemen, om hem daarna definitief in te lijven.

PSV wil de aanvallende middenvelder dolgraag meenemen op trainingskamp, maar de complexe details van de transfer zouden voor moeilijkheden kunnen zorgen. De  nummer twee van de Eredivisie onderzoekt nu de mogelijkheid om Til alsnog mee te nemen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.