'Barcelona lijkt eindelijk verlost van Umtiti, die teruggaat naar Frankrijk'

'Barcelona lijkt eindelijk verlost van Umtiti, die teruggaat naar Frankrijk'

3 juli - 23:39
17

FC Barcelona lijkt Samuel Umtiti binnen afzienbare tijd van de hand te kunnen doen. Het was al bekend dat de Catalanen in gesprek waren met Stade Rennais over een huurdeal, nu lijkt de transfer ook plaats te vinden. Door het hoge loon van Umtiti zal Barça waarschijnlijk wel een deel van zijn salaris moeten doorbetalen.

Barcelona probeert Umtiti al een aantal transferperiodes op rij te slijten. Dat is nu niet anders, ondanks dat Umtiti zijn contract in januari verlengde. Volgens Marca zijn de onderhandelingen tussen recent Barça en Rennes geïntensiveerd, wat voor een doorbraak lijkt te zorgen.

Het salaris van Umtiti is ook deze keer een obstakel. Rennes kan en wil niet zijn hele salaris betalen bij een verhuur, waardoor Barça een deel van Umtiti zijn loon zal moeten blijven overmaken. De Catalanen zien dat nu ook in, waardoor een akkoord dichtbij is.

Als Umtiti op huurbasis vertrekt, dan zou hij wel eens nooit meer terug kunnen komen bij Barcelona. Volgens Mundo Deportivo staat er een ontbindingsclausule in het Barça-contract van de Franse stopper. De optie kan in 2023 gelicht worden, als Umtiti terug zou keren van zijn periode bij Rennes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast