Slot: 'Arnesen kilo's afgevallen, heel ziek, al zijn energie nodig voor herstel'

Slot: 'Arnesen kilo's afgevallen, heel ziek, al zijn energie nodig voor herstel'

4 juli - 08:11
41

Feyenoord moet het voorlopig zonder technisch directeur Frank Arnesen stellen. De 65 jaar oude Deen wilde aanvankelijk door blijven werken, maar volgens trainer Arne Slot was dit absoluut geen optie.

Arnesen werd getroffen door een bacteriële infectie in zijn knie, zo werd rond de Conference League-finale tegen AS Roma duidelijk. Hij noemde het eerst 'totale onzin' dat hij een stap terug zou doen, maar inmiddels heeft hij alsnog zijn taken neer moeten leggen. Slot neemt voorlopig een deel van de werkzaamheden van de TD over.

Volgens de trainer was Arnesen er slechter aan toe dan hij aanvankelijk deed vermoeden. "Arnesen was in Tirana met een heel dikke knie. Bij terugkeer moest hij direct het ziekenhuis in, zo slecht ging het. De laatste weken was hij kilo's afgevallen. Hij is heel ziek en heeft al zijn energie nodig om te herstellen", wordt Slot geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Feyenoord heeft Danilo (Ajax), Mats Wieffer (Excelsior) en Mohamed Taabouni (AZ) naar De Kuip gehaald, maar is nog lang niet klaar. Ian Maatsen (Chelsea) moet de naar Manchester United vertrekkende Tyrell Malacia doen vergeten, Wilfried Gnonto (FC Zürich) is de beoogde nieuwe spits. Slot zoekt voor in totaal zes posities versterking.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast