Kramer: 'Gek om niets meer met AZ te maken te hebben, maar dit is 't goede moment'

Kramer: 'Gek om niets meer met AZ te maken te hebben, maar dit is 't goede moment'

4 juli - 08:42
7

Joris Kramer loopt al sinds 2009 rond bij AZ, maar heeft de Alkmaarders definitief verlaten, met één Eredivisie-wedstrijd op de teller. Na uitleenbeurten bij FC Dordrecht, SC Cambuur en Go Ahead Eagles is de centrale verdediger neergestreken bij NEC.

Kramer was wel toe aan een permanente transfer, na al zijn tijdelijke verhuizingen. "Verhuurd worden is niet het leukste. Je krijgt niet echt binding met een club. Nu kan ik me echt vestigen in Nijmegen", vertelt hij aan de Gelderlander. "Ik heb al een leuk huisje net buiten het centrum gevonden. Ik ben sinds vorig jaar vader van een dochter en het is fijn dat ik mijn gezin wat meer stabiliteit kan geven."

Bij AZ liep zijn contract nog door, maar Kramer zag niet veel perspectief. "Het voelt gek om na al die jaren niets meer met AZ te maken te hebben, maar dit is het juiste moment om voor mezelf te kiezen. Bij AZ zou ik niet veel aan spelen toekomen. Logisch, omdat daar Martins Indi op mijn positie staat. NEC is de perfecte vervolgstap voor mij."

Vorig seizoen was Kramer een belangrijke kracht bij Go Ahead Eagles, al viel hij vooral op door de drie rode kaarten die hij in de Eredivisie en de KNVB Beker kreeg. "Een van die rode kaarten (hij kreeg er één tegen FC Groningen en twee tegen PSV, red.) was niet zo slim van mij, maar die anderen kunnen altijd gebeuren. Ik heb niemand het ziekenhuis in geschopt. Ik kan gemeen zijn, ja, maar wel op een goede manier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast