Til blij met definitief vertrek uit Rusland: 'We weten dat er een conflict is'

Til blij met definitief vertrek uit Rusland: 'We weten dat er een conflict is'

4 juli - 14:17
118

Guus Til is na zijn uitleenbeurt bij Feyenoord neergestreken bij PSV, waar hij voor vier seizoenen getekend heeft. De in Zambia geboren Oranje-international maakt er geen geheim van dat hij zijn vorige werknemer Spartak Moskou graag definitief wilde verlaten.

Zijn Russische avontuur was in sportief opzicht al geen succes en Til werd al verhuurd aan SC Freiburg en Feyenoord. In de tussentijd brak ook de oorlog in Oekraïne uit. "Ik denk dat mijn familie, vrienden en iedereen die ik liefheb zich wel zorgen maakte natuurlijk, omdat ik nog onder contract stond daar", vertelt hij bij PSV TV. "We weten allemaal dat er een conflict gaande is en dat was ook belangrijk voor mijn keuze."

Vanwege de oorlog kon Til onder zijn contract in Rusland uit. Doordat PSV formeel geen zaken mag doen met Russische clubs, was het nog even onduidelijk wat voor transferconstructie opgetuigd zou worden om Til naar Eindhoven te halen. Het leek erop dat de Eindhovenaren hem eerst één jaar zouden moeten huren, maar PSV is er meteen al in geslaagd om Til tot 2026 vast te leggen. "Een eer. Sowieso als zo'n grote club zich voor je meldt, heel trots. Ik was natuurlijk meteen geïnteresseerd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast