Tannane: Ik ben een Amsterdammer hè? Dus ik heb daar niet veel mee te maken

Tannane: "Ik ben een Amsterdammer hè? Dus ik heb daar niet veel mee te maken"

4 juli - 14:58
56

Oussama Tannane blonk in het seizoen 2020/2021 uit bij Vitesse, vertrok daarna door de Arnhemse achterdeur en is nu bij NEC neergestreken. De bijbehorende sentimenten doen er echter niet toe voor de 28-jarige spelmaker.

Tannane komt over van het Turkse Göztepe Izmir en is over de streep getrokken door Ted van Leeuwen. De NEC-directeur heeft ook een verleden in Arnhem en haalde vorig seizoen voormalig Eredivisie-topscorer Wilfried Bony naar Nijmegen. "Ik heb heel goed contact gehad met Ted. Die was heel lovend, hij had een mooi plan voor mij en heeft alles uitgestippeld", aldus Tannane in gesprek met ESPN. "Voor mij is NEC gewoon een heel mooie club."

Dat hij voorheen bij Vitesse heeft gespeeld, telt dus niet voor Tannane. "Ik ben een Amsterdammer hè? Dus ik heb daar niet veel mee te maken." De elfvoudig international van Marokko heeft naar eigen zeggen ook geen vervelende berichten uit Arnhem en omstreken gekregen. "Ik snap wel dat het misschien tussen hen niet goed gaat, maar ik heb daar niks mee te maken", doelt hij op de rivaliteit tussen beide Gelderse clubs. "Ik kom werken en ik wil doen waar ik het beste in ben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast