Jans: 'We willen graag, nog steeds een kans, maar Joshua is daarin nodig'

Jans: 'We willen graag, nog steeds een kans, maar Joshua is daarin nodig'

4 juli - 15:37
29

FC Twente is maandag op trainingskamp naar Duitsland gegaan en hoopt twee oude bekenden binnenboord te houden. Dat lijkt met Michel Vlap te lukken, terwijl trainer Ron Jans ook op de handtekening van Joshua Brenet hoopt.

Voor de oefenwedstrijd tegen FC Nordsjaelland van zondag sijpelde het nieuws al door dat Vlap, vorig seizoen gehuurd van Anderlecht, definitief naar Enschede zou komen. "Jan, komt Vlap naar ons toe?", vraagt Jans, voor de camera van 1Twente Enschede, aan technisch directeur Jan Streuer. "Ik denk dat hij er morgen (maandag, red.) bij is", lacht de ervaren trainer.

Brenet is de voorbereiding wel bij FC Twente begonnen, maar staat formeel niet meer onder contract en werd ook al gelinkt aan Feyenoord en PSV. FC Twente wil maandag een ja of een nee horen van de back. "Wij willen heel graag, er zit nog steeds een kans in en we hebben Joshua daarbij nodig", houdt Jans een slag om de arm. "Ik wil het niet elk moment en elke training vragen. Maar volgens mij zet de spelersgroep hem al genoeg onder druk."

FC Twente speelt de komende weken nog oefenwedstrijden tegen Bundesliga-promovendi Werder Bremen en Schalke 04. Begin augustus volgen de derde Conference League-voorrondes. Op maandag 18 juli wordt er geloot en weet FC Twente wie het dan kan treffen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast