Fortuna Sittard breekt met captain, 'interesse uit Eredivisie en Eerste Divisie'

Fortuna Sittard breekt met captain, 'interesse uit Eredivisie en Eerste Divisie'

5 juli - 10:36
28

Fortuna Sittard neemt per direct afscheid van Ben Rienstra. Het contract van de aanvoerder is 'in goed onderling overleg' ontbonden, bevestigt technisch manager Sjoerd Ars.

Rienstra (32) lag nog één jaar vast in Sittard, maar kan nu met een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club. De ervaren middenvelder heeft aanbiedingen van meerdere clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie op zak. Volgens De Telegraaf is onder meer Heracles Almelo geïnteresseerd.

"We hebben de afgelopen periode meermaals met elkaar om tafel gezeten", licht Ars het vertrek van Rienstra toe op de clubsite. "Uiteindelijk is in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan, op deze manier kan Ben rustig op zoek naar een nieuwe club. Ben is met zijn ervaring een belangrijke schakel geweest in het elftal. We willen hem dan ook bedanken voor de mooie seizoenen en veel succes wensen."

Rienstra heeft al liefst 313 Eredivisie-wedstrijden in de benen. Voordat hij in 2020 bij Fortuna neerstreek, kwam Rienstra uit voor Heracles Almelo, PEC Zwolle, AZ, Willem II en sc Heerenveen. Zijn enige buitenlandse uitstapje was bij het Turkse Kayserispor.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.