Marca laat contract Frenkie de Jong uitlekken: ruim 90 miljoen euro (!) tot 2026

Marca laat contract Frenkie de Jong uitlekken: ruim 90 miljoen euro (!) tot 2026

5 juli - 12:05 Laatste update: 12:21
245

Clubpresident Joan Laporta zegt hem niet te willen verkopen, maar FC Barcelona heeft om financiële redenen misschien geen andere keuze: Frenkie de Jong strijkt de komende jaren een megasalaris op in Camp Nou. Delen uit het exceptionele contract van de middenvelder (25) zijn uitgelekt via Marca.

Het in Madrid gestationeerde Marca publiceert dinsdag fragmenten uit de Barça-overeenkomst van De Jong, die loopt tot medio 2026. Daaruit blijkt hoe zwaar de Oranje-international op de begroting gaat drukken als de club hem niet verkoopt. De Jong leverde aan het begin van de coronacrisis veel salaris in en dat zou later een probleem kunnen worden.

De Jong verdient jaarlijks veertien miljoen euro, maar accepteerde in 2020 en 2021 een salarisverlaging naar respectievelijk drie en negen miljoen. Hij deed dat om Barcelona financiële ruimte te geven. De Jong deed echter geen afstand van zijn salaris, maar liet de misgelopen betalingen compenseren in een nieuw, vierjarig contract.

Gedurende het seizoen 2025/2026 ontvangt De Jong een vast salaris van achttien tot negentien miljoen euro. Het komende jaar komen er een loyaliteitsbonus van bijna drie miljoen en prestatiegebonden bonussen van maximaal 3,7 miljoen bij. In 2023/2024 zal het bedrag vervolgens oplopen tot 31,4 miljoen euro, aangezien er een loyaliteitsbonus van 9,7 miljoen in het verschiet ligt.

Volgens Marca strijkt De Jong de komende vier jaar zeker 90 miljoen euro op, waardoor hij de salarisstructuur van Barcelona zou kunnen 'opblazen'. Het is geen geheim dat Manchester United concrete interesse heeft in de oud-Ajacied, die 85 miljoen euro moet kosten.

"Er zijn meerdere clubs die De Jong willen hebben, niet alleen Manchester United, maar we zijn niet van plan om hem te verkopen", liet Laporta afgelopen weekend optekenen. "Hij wil blijven en dat is belangrijk. Ik ga er alles aan doen om daarvoor te zorgen, maar we moeten ook rekening houden met zijn salaris. Daar moet iets aan veranderen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast