Barça weigert medewerking te verlenen: 'Frenkie wil blijven, dat is belangrijk'

Barça weigert medewerking te verlenen: 'Frenkie wil blijven, dat is belangrijk'

2 juli - 21:36
89

FC Barcelona gaat er alles aan doen om Frenkie de Jong te behouden. Preses Joan Laporta erkent dat er dingen moeten veranderen, maar is positief gestemd. De president heeft zich ook uitgelaten over de mogelijke komst van Robert Lewandowski.

Hoewel verscheidene media claimen dat Barcelona en Manchester United een akkoord hebben bereikt over De Jong, houdt Laporta zich stil. "Er zijn meerdere clubs die hem willen hebben, niet alleen Manchester United, maar we zijn niet van plan om hem te verkopen", zegt hij tegen Cadena Cope. "Hij wil blijven en dat is belangrijk. Ik ga er alles aan doen om daarvoor te zorgen, maar we moeten ook rekening houden met zijn salaris. Daar moet iets aan veranderen."

Volgens Laporta is de salariskwestie een zorg voor later en is het belangrijkst om de 'speler van wereldklasse' in Catalonië te houden. Wanneer De Jong toch blijft, krijgt hij mogelijk met Lewandowski te maken. Zekerheid over de komst van de Pool kan de preses niet geven. "Het is vleiend dat hij heeft aangegeven graag naar Barça te willen, maar we hebben het grootste respect voor Bayern, een van de beste clubs ter wereld. Er is sprake van onderling respect tussen clubs."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcast en Podimo.