Dienstplichtige Oroz voorlopig niet terug naar Arnhem: 'Dit jaar niet meer'

Dienstplichtige Oroz voorlopig niet terug naar Arnhem: 'Dit jaar niet meer'

5 juli - 16:14
46

Dominik Oroz kwam sinds 20 maart niet meer in actie voor Vitesse en lijkt ook de volledige eerste helft van het volgende seizoen te moeten missen. De Oostenrijks-Kroatische verdediger komt niet onder zijn dienstplicht uit.

Oroz had zelf geen ontheffing aangevraagd en moest de slotfase van het komende seizoen missen. Zijn dienstplicht loopt nog tot eind september, een kleine twee maanden voordat de Eredivisie alweer wordt onderbroken voor het WK in Qatar. Vitesse-trainer Thomas Letsch rekent er niet op dat Oroz voor die tijd weer wedstrijdfit is. "Ik verwacht zodoende in dit jaar geen gebruik meer te kunnen maken van Oroz", laat hij weten aan de Gelderlander.

Letsch baalt stevig van de ontstane situatie. "Vitesse treft hierin geen enkele blaam. Maar we zitten er wel mee. We zijn in de zomer met Riechedly Bazoer, Jacob Rasmussen en Danilho Doekhi drie verdedigers kwijtgeraakt. Met Oroz erbij vallen er zelfs vier weg. Dat moet in de bezetting wel allemaal worden ingevuld."

Het lijkt er ook niet op dat het Oostenrijkse leger mee zal denken met de Arnhemmers. "Met de oorlog in Oekraïne staan in alle landen in Europa de seinen op rood. Dus ik verwacht niets uit de gesprekken met het leger", aldus Letsch.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast