'Barça gaat na dubbeldeal verder met opruimen: akkoord met Spurs en Sporting'

'Barça gaat na dubbeldeal verder met opruimen: akkoord met Spurs en Sporting'

5 juli - 17:52
26

FC Barcelona presenteerde maandag Franck Kessié en Andreas Christensen en gaat verder met opruimen. Clément Lenglet en Francisco Trincão staan op het punt om Camp Nou te verlaten.

Lenglet kwam in 2018 over van Sevilla en ligt nog tot 2026 vast, maar was vorig seizoen geen onomstreden basisspeler. Tottenham Hotspur zat al langere tijd achter de Franse verdediger aan en volgens Marca is er nu een principeakkoord tussen beide clubs bereikt. Lenglet wordt in eerste instantie verhuurd en Barcelona zal vijftien procent van zijn salaris blijven betalen. Na dit seizoen kan hij definitief overstappen: Marca weet niet hoe hoog de koopoptie precies is, maar kan alvast melden dat Lenglet meer dan tien miljoen euro moet kosten.

Trincão kwam in 2020 voor dertig miljoen euro over van Sporting Braga en werd vorig seizoen al uitgeleend aan Wolverhampton Wanderers. Die club besloot hem niet definitief over te nemen, nu gaat Trincão terug naar zijn geboorteland Portugal, meldt Diario Sport. Sporting Portugal huurt hem komend seizoen en kan de aanvaller dan voor twintig miljoen euro definitief binnenhalen.

Barça heeft de miljoenen onverminderd hard nodig. Cadena COPE meldt dat nieuwkomers Kessié en Christensen volgens de huidige salarishuishouding nog niet geregistreerd kunnen worden. Ook willen de Catalanen ruimte maken voor toptarget Robert Lewandowski.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s