Excelsior huurt oude bekende van Feyenoord: 'Ik wil heel graag naar de Eredivisie'

Excelsior huurt oude bekende van Feyenoord: 'Ik wil heel graag naar de Eredivisie'

5 juli - 18:08 Laatste update: 18:18
45

Excelsior heeft na Kenzo Goudmijn zijn tweede 'nieuwkomer' van het seizoen binnen. Marouan Azarkan wordt opnieuw gehuurd van stadgenoot Feyenoord, maakt de Eredivisie-promovendus dinsdag bekend.

De twintigjarige buitenspeler werd al eens bij NAC Breda gestald, meldde zich vorig seizoen in Kralingen en was in de competitie en de play-offs goed voor dertien goals en negen assists. Nu mag hij zichzelf op het hoogste niveau bewijzen. "Ik wil dit seizoen heel graag in de Eredivisie spelen", aldus Azarkan tegenover de Excelsior-kanalen. "Ik heb de eerste weken met Feyenoord meegetraind, maar omdat ik denk daar minder aan spelen toe te komen was de keuze voor Excelsior Rotterdam snel gemaakt. Voor het buitenland vind ik het nog te vroeg, ik wil dit jaar in de Eredivisie spelen en Excelsior had daarom mijn absolute voorkeur."

Goudmijn werd eerder al opnieuw gehuurd van AZ, het binnenhalen van Azarkan is het eerste wapenfeit van kersvers technisch manager Niels van Duinen. "Marouan was afgelopen seizoen een belangrijke schakel in de ploeg die is gepromoveerd naar de Eredivisie. Daarom wilden wij hem er met zijn snelheid en creativiteit graag weer bij hebben", aldus de broer van OFI Kreta-spits Mike van Duinen. "Zelf had hij het ook goed naar zijn zin bij ons. We hadden grote Eredivisie-clubs als concurrent, maar Marouan kiest voor ons verhaal en traject."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast