Xavi Simons acht keer groter dan PSV: Mensen kennen mij nog niet echt

Xavi Simons acht keer groter dan PSV: "Mensen kennen mij nog niet echt"

6 juli - 11:07
125

Xavi Simons is acht keer zo groot als PSV. Althans, als we afgaan op het aantal volgers op Instagram. Het doet de negentienjarige middenvelder echter niet zoveel.

Simons speelde zich in de kijker van het grote publiek bij FC Barcelona, waar hij vier keer op rij (!) de Ballon d'Or voor jeugdspelers won. Hij heeft wel een verklaring voor zijn populariteit. "Dat komt omdat dit een nieuwe generatie is en ik daar middenin sta. Maar ik ga er niet anders door doen", laat hij weten aan Voetbal International.

"Mensen kennen mij nog niet echt", weet Simons. "Ze zien wat er op social media gebeurt, maar daardoor weten heel weinig mensen hoe ik echt ben. Ik blijf gewoon kleine Xavi. Die met de bal aan zijn voeten wil genieten en niks over social media wil horen. Ik voel ook geen enkele druk hoor, ik wil voetballen bij PSV, genieten met mijn team en prijzen pakken. Dat zijn mijn doelen voor dit seizoen."

Na drie jaar Paris Saint-Germain koos hij vorige week voor een vijfjarig contract in Eindhoven. "Bij iedere club moet je sterk beginnen voordat het seizoen start. Dat gebeurt binnenkort met de wedstrijd tegen Ajax (Johan Cruijff Schaal), daar heb ik zoveel zin in."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Xavi Simons (@xavisimons)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.