Simons heeft ruim 4 miljoen volgers en blijft PSV ver voor: Ja, wel gek

Simons heeft ruim 4 miljoen volgers en blijft PSV ver voor: "Ja, wel gek"

5 juli - 17:20
129

Hoewel Xavi Simons nog twintig moet worden, is hij al jarenlang een bekende naam in de voetbalwereld. De voormalig (jeugd)speler van FC Barcelona en Paris Saint-Germain heeft ruim vier miljoen volgers op Instagram, terwijl zijn nieuwe club PSV de grens van 600 duizend nog aan moet tikken.

Simons staat er zelf ook van te kijken, vertelt hij desgevraagd aan ESPN. "Ja, wel gek. Want het is wel echt een grote club. Ik ben pas negentien geworden, ik ga nu aan mijn carrière beginnen… Maar alsnog: ik heb meer volgers, maar ik blijf een rustige jongen."

Simons stond vorig seizoen dagelijks op het trainingsveld met wereldsterren Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar, maar is naar eigen zeggen uit zijn 'comfortzone' gestapt. "Ik trainde twee jaar iedere dag met ze, ging ontzettend veel van ze leren, maar uiteindelijk zijn wedstrijden ook belangrijk. Ik ben net negentien geworden, dus ik vind dat ik nu die stap moet nemen om mijzelf te ontwikkelen."

PSV heeft Simons tot 2027 vastgelegd. De Eindhovenaren haalden ook Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever, Guus Til en Luuk de Jong naar Eindhoven, terwijl de Braziliaan Savinho ook onderweg is.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Xavi Simons (@xavisimons)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast