Gakpo heeft vier criteria voor PSV-vertrek: 'Blijven zou ook geen ramp zijn'

Gakpo heeft vier criteria voor PSV-vertrek: 'Blijven zou ook geen ramp zijn'

6 juli - 11:23 Laatste update: 11:56
151

Cody Gakpo heeft nog geen idee waar hij komend seizoen voetbalt. Volgens de aanvaller van PSV, die meer dan 40 miljoen euro moet kosten, speelt er 'genoeg', maar een toptransfer lijkt op dit moment niet aan de orde.

Gakpo wordt vaak gevraagd naar zijn toekomst. "Het antwoord is de laatste weken niet veranderd: ik zet alles op een rijtje en kies uiteindelijk wat het beste is voor mijn ontwikkeling als mens en speler. Hoe eerder, hoe beter. Dat geldt voor alle partijen. Maar zolang het niet aan de orde is, kan ik er niets anders van maken."

Gakpo kijkt bij zijn keuze naar vier factoren: "De club, het WK, wat ze daar te bieden hebben en hoe ik me het beste kan ontwikkelen. Ik ben overtuigd van mijn kwaliteiten, maar het zou fijn zijn als ik aan spelen zou toekomen bij een andere club. Het plan van PSV is in elk geval duidelijk."

Volgens de aanvaller 'speelt er genoeg'. "Leeds United? Volgens mij hebben ze contact gezocht met mijn zaakwaarnemer, maar verder heb ik er niet veel uitgehaald." De keuze van de Premier League-club is inmiddels gevallen op Luis Sinisterra, die Feyenoord zo'n 25 miljoen euro oplevert.

Duidelijk is dat Gakpo niet over één nacht ijs gaat. "Bij PSV blijven is ook zeker een optie. De supporters willen graag dat ik blijf, maar als ik een mooie stap kan maken zullen ze dat ook begrijpen. Alles moet kloppen. Blijven zou geen straf of ramp zijn. Ik weet het nog niet. Louis van Gaal zei dat ik mijn gevoel moest volgen. Ik kan hem altijd bellen voor advies."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is te beluisteren via Spotify, Podimo en Apple Podcast.