De Jong overtuigt Gakpo: 'Met een kampioenschap afsluiten, dan een stap maken'

De Jong overtuigt Gakpo: 'Met een kampioenschap afsluiten, dan een stap maken'

5 juli - 08:54
205

Luuk de Jong gaat zich hard maken voor het behoud van Cody Gakpo bij PSV. De gehaalde spits ziet genoeg scorend vermogen rondlopen in Eindhoven en hoopt dat de voorhoedespelers besluiten nog een jaar te blijven.

De Jong zette zijn krabbel onder een verbintenis tot medio 2025 bij PSV en liet bij zijn komst al weten het gevoel te hebben dat er iets moois staat te gebeuren in Eindhoven. "Ik denk dat dit wel goed zit in het team. Zeker met de jongens die zijn gehaald", zegt hij tegen Voetbal International. "Guus kan vanaf het middenveld een goal maken, Cody ook - hopelijk blijft hij - en Noni natuurlijk ook vanaf de zijkant. Het verleden is geen garantie voor het heden."

Voor Gakpo is interesse uit Engeland, maar De Jong hoopt zijn ploeggenoot te overtuigen om te blijven. "Ik praatte vroeger al op hem in, ik deed het bij het Nederlands elftal ook en ik doe het nog steeds", benadrukt de spits. "Ik heb hem zien komen en hem stappen zien maken. Toen hij kwam, spatte het talent er al vanaf. Ik denk dat hij nog een heel mooi jaar kan hebben, het met een kampioenschap kan afsluiten om dan een mooie stap te maken."

Met de aanwinsten én Gakpo gaat De Jong een gooi doen naar een nieuwe landstitel. "Als ik zo naar de spelersgroep kijk, denk ik dat we heel sterk kunnen zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s