'City en Chelsea bereiken akkoord over transfer van ruim vijftig miljoen euro'

'City en Chelsea bereiken akkoord over transfer van ruim vijftig miljoen euro'

06-07-2022 19:15
46

Raheem Sterling maakt zo goed als zeker de overstap naar Chelsea. De Manchester City-aanvaller heeft een persoonlijk akkoord bereikt met The Blues, terwijl een overeenstemming tussen de clubs bijna rond is. 

Sterling staat al geruime tijd op de wensenlijst van Chelsea. Transfergoeroe Fabrizio Romano weet dat de Engelsman weken geleden, na een gesprek met manager Thomas Tuchel, zijn jawoord al heeft gegeven. Op Stamford Bridge wordt Sterling een van de best betaalde spelers. Chelsea en City zetten naar verluidt de laatste puntjes op de i. De verwachting is dat Sterling voor 52 miljoen euro de overstap maakt.

City was voornemens om Gabriel Jesus en Sterling gezamenlijk voor honderd miljoen pond - ruim 117 miljoen euro - van de hand te doen. Inclusief bonussen is dat gelukt. Jesus verruilde City voor Arsenal voor een transfersom van 52,5 miljoen euro. Dit bedrag kan door middel van bonussen verder oplopen.

Wanneer Sterling daadwerkelijk speler van Chelsea is, dient hij zijn derde Premier League-club. Van 2012 tot 2015 speelde hij voor Liverpool en sinds 2015 is City zijn werkgever. 

No Poll