'Kongolo staat voor Eredivisie-rentree: ook interesse uit Turkije'

'Kongolo staat voor Eredivisie-rentree: ook interesse uit Turkije'

6 juli - 19:34
51

Terence Kongolo keert mogelijk terug in de Eredivisie. De Fulham-verdediger komt in aanmerking voor een verhuur. FC Utrecht en Vitesse behoren tot de geïnteresseerde clubs.

Kongolo was het afgelopen seizoen veel geblesseerd en is daarom weinig in actie gekomen. De duels die hij speelde, speelde hij voor de O23 van de club. Fulham, dat gepromoveerd is naar de Premier League, heeft Kongolo op het hoogste niveau niet nodig. FC Utrecht en Vitesse overwegen de linkspoot tijdelijk over te nemen, terwijl ook zijn voormalig werkgever Feyenoord wordt genoemd door het Algemeen Dagblad. Het laatste wordt ontkracht door 1908nl, dat stelt dat de Stadionclub wegens een gebrek aan wedstrijdritme geen belangstelling heeft.

Behalve Nederlande interesse, kan de 28-jarige Kongolo ook rekenen op belangstelling uit Turkije. Naar verluidt zet hij zijn zinnen op een overgang naar Nederland. Kongolo speelde tot medio 2017 voor Feyenoord en maakte na het kampioenschap de transfer naar AS Monaco. Via Huddersfield Town streek hij in 2020 bij Fulham neer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast