PEC strikt voormalig Ajax-talent: Hij moet nu de fijne kneepjes gaan leren

PEC strikt voormalig Ajax-talent: "Hij moet nu de fijne kneepjes gaan leren"

7 juli - 11:06 Laatste update: 12:00
13

PEC Zwolle heeft zich verzekerd van de diensten van Diferdio Misidjan. Het talent komt over van Ajax en tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog een jaar bij de Zwollenaren.

Misidjan speelde lang in de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok daar eind vorig seizoen. Sindsdien was de achttienjarige rechtsback op proef bij PEC en daar deed hij het naar behoren. In Zwolle zijn ze overtuigd, waardoor Misidjan, neefje van Virgil Misidjan, nu een contract heeft getekend.

De vleugelverdediger is in zijn nopjes met de kans die PEC hem biedt. "Toen ik de mogelijkheid kreeg aangeboden om bij PEC Zwolle mee te trainen hoefde ik niet lang na te denken", laat hij weten aan de clubsite. "Ik heb deze kans met beide handen aangegrepen. Ik wilde me vanaf dag één laten zien aan de trainers en dat is gelukt. Ik wil natuurlijk ook minuten gaan maken in het komende seizoen. Ik weet wat er van me verwacht wordt en zal alles geven om dat doel te bereiken."

Ook technisch directeur Marcel Boudesteyn is blij dat PEC de verdediger vast heeft kunnen leggen. "We hadden Diferdio al vaker zien spelen en toen bekend werd dat hij bij Ajax vertrok, hebben we hem uitgenodigd. Hij is nog hartstikke jong en heeft nog veel te leren, maar met zijn kwaliteiten heeft hij de technische staf overtuigd van zijn kunnen. Van de meer ervaren jongens moet hij nu de fijne kneepjes gaan leren."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast