Ten Hag deelt United-bevindingen met buitenwereld: 'Spelers doen het heel goed'

Ten Hag deelt United-bevindingen met buitenwereld: 'Spelers doen het heel goed'

08-07-2022 19:48 Laatste update: 20:58
48

Erik ten Hag heeft zijn eerste interview in dienst van Manchester United gegeven. De Nederlander is blij met de energie die hij bij zijn spelers ziet in de voorbereiding. Ook denkt Ten Hag dat de trip naar Thailand en Australië zijn ploeg goed van pas gaat komen.

In gesprek met de clubkanalen laat Ten Hag na zijn eerste werkweken in Manchester van zich horen. De manager is duidelijk over zijn ideeën. "Ik wil natuurlijk energie in mijn team brengen. Ik moet zeggen dat de spelers het heel goed doen. Ze zijn echt gefocust. Ze brengen de energie in zichzelf naar boven. De spelers vinden het leuk om samen te voetballen en ze werken heel goed samen."

Nu wacht voor United een trip naar Thailand en Australië, waar meerdere oefenduels afgewerkt worden. Ten Hag benadrukt dat hij in die periode relaties wil opbouwen met zijn spelers. "Ik moet mijn ploeg, het personeel, de individuen en de spelers leren kennen. Dat is één van de grootste voordelen van de tour, denk ik: we hebben twee weken de tijd om heel nauw samen te werken. We zullen veel over elkaar leren."

Ten Hag vertelt vervolgens ook meer over de speelwijze die hij wil hanteren op Old Trafford. "We willen proactief voetbal spelen, met en zonder bal. We zijn moedig en willen de bal hebben, zodat we elkaar weer opties te geven. Zonder bal werken we om het drukzetten op orde te krijgen."