'Wijnaldum-situatie verslechtert: Paris Saint-Germain strikt Europees kampioen'

'Wijnaldum-situatie verslechtert: Paris Saint-Germain strikt Europees kampioen'

09-07-2022 08:08 Laatste update: 08:29
55

Renato Sanches mag zich naar verwachting spoedig speler van Paris Saint-Germain noemen. De middenvelder verkiest een verblijf in Parijs boven een avontuur bij AC Milan.

Volgens RMC Sport gaat PSG Sanches een dezer dagen al presenteren. Een persoonlijk akkoord ligt er al, waardoor Lille het alleen nog met de Parijzenaren eens moet worden over de afkoopsom. De Portugees kon ook naar Milan. I Rossoneri en Lille waren het al eens geworden over de transfer, al stak Sanches daar zelf een stokje voor. Hij wil koste wat kost naar PSG.

Dat zijn grote wens waarschijnlijk uitkomt, is slecht nieuws voor Georginio Wijnaldum. Onlangs verwelkomde PSG al Vitinha op het middenrif. Op korte termijn lijkt diens landgenoot Sanches te volgen. Marco Verratti en Idrissa Gueye blijven de regerend Frans landskampioen zo goed als zeker trouw, waardoor Wijnaldum de concurrentie ziet toenemen. 

De 24-jarige Sanches speelt sinds de zomer van 2019 voor Lille. Aan het gewonnen EK met Portugal in 2016 hield hij een transfer naar Bayern München over. In Duitsland kon hij zijn potentie niet geheel waarmaken, waarna hij na een verhuurperiode bij Swansea City naar Lille verkaste.