Jonk gaat in op Eiting- en Pierie-gerucht: 'Of hij zou passen? Een understatement'

Jonk gaat in op Eiting- en Pierie-gerucht: 'Of hij zou passen? Een understatement'

09-07-2022 12:14
20

FC Volendam-trainer Wim Jonk gaat in op de geruchten over Carel Eiting. De voormalig Ajax-middenvelder wordt gelinkt aan een overstap naar De Dijk en Jonk bevestigt dat hij hem graag ziet komen.

Eiting zit zonder club na zijn vertrek bij Huddersfield Town. Behalve Volendam is ook het Italiaanse SPAL geïnteresseerd. "Komen ze weer met Carel Eiting...", lacht Jonk tegenover ESPN. "Elk jaar komt hij hier ter sprake, dat vind ik mooi. Of ik hem een goede speler vind? Dat staat buiten kijf. Je weet bij dat soort spelers dat ze meer mogelijkheden hebben. Het is logisch dat die jongens verder kijken dan Volendam."

Als het aan Jonk ligt, beschikt hij komend seizoen wél over Eiting. "Ik zie hem graag bij Volendam, dat is geen geheim. Of hij hier goed zou passen? Dat is een understatement." Behalve Eiting wordt ook Ajax-verdediger Kik Pierie gelinkt aan Het andere Oranje. Op Instagram wordt hij al welkom geheten. Jonk ontkracht de geruchten. "Op al die sites staat vaak ontzettend veel onzin. Daar schaar ik dit ook een beetje onder. Maar, hij is een uitstekende speler."