Spektakel in Oranje-poule: Portugal staat snel met 0-2 achter, maar toont karakter

09-07-2022 19:52
5

Het bal in de EK-poule van de Oranje Leeuwinnen is geopend met een enerverende wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland. Portugal keek na vijf minuten al tegen een ogenschijnlijk kansloze 0-2 achterstand aan, maar vocht zich knap terug en hield een gelijkspel over aan haar eerste wedstrijd.

De ploeg van Francisco Neto had het EK in eerste instantie niet gehaald, maar mocht na de uitsluiting van Rusland alsnog naar Engeland afreizen. De start van het toernooi was echter dramatisch. Zwitserland kreeg in de openingsfase twee kansen en benutte ze direct allebei: Coumba Sow verraste doelvrouw Inês Pereira met een geplaatst afstandsschot en Rahel Kiwic kopte een vrije trap van Ramona Bachmann binnen.

Na die furieuze start ging de voet echter van het Zwitserse gaspedaal en Portugal kwam met de minuut beter in de wedstrijd. Na een klein uur spelen stond er zelfs een 2-2 stand op de borden. Diana Gomes werkte de aansluitingstreffer binnen en Jéssica Silva maakte de aansluitingstreffer compleet. In de slotfase kregen beide teams nog kansen op de winnende goal. Géraldine Reuteler schoot via de lat over, Sow kreeg ook nog een goede kans en aan de andere kant raakte Telma Encarnação de paal.

Het bleef echter bij 2-2 en dat lijkt geen slecht nieuws voor Nederland en Zweden, de favorieten in poule C. Zij beginnen later op de zaterdag in Sheffield aan het toernooi, om 21.00 uur Nederlandse tijd.