SPORT: De Jong bedankt alsnog voor Man U en heeft tien argumenten

SPORT: De Jong bedankt alsnog voor Man U en heeft tien argumenten

09-07-2022 20:06 Laatste update: 21:26
164

Diario SPORT pakt zaterdag uit met nieuws over Frenkie de Jong en Manchester United. De controleur wordt al wekenlang aan The Red Devils gelinkt, maar zou definitief hebben bedankt voor een verhuizing naar Old Trafford.

FC Barcelona kan de transferinkomsten goed gebruiken en heeft de gesprekken met Manchester United geopend, al sprak De Jong zelf al de intentie uit om te blijven. Volgens Diario SPORT heeft hij inmiddels de knoop doorgehakt: hij zal zich zondag weer bij Barça melden en heeft definitief bedankt voor een samenwerking met oude bekenden Erik ten Hag en Donny van de Beek, klinkt het.

Wedden

Meer odds

Volgens de Catalaanse sportkrant heeft De Jong hier tien redenen voor. Hij heeft net een nieuw huis in buitenwijk Pedralbes gekocht, zijn verloofde Mikky voelt zich thuis in de stad, FC Barcelona is van kinds af aan al zijn droomclub, hij wil niet naar een club die geen Champions League speelt, hij is niet onder de indruk van de huidige Manchester United-selectie, het weer in Manchester is slecht, hij werkt graag samen met Barça-trainer Xavi, hij heeft al een goed salaris (al heeft hij nog vele 'COVID-miljoenen' tegoed van zijn club), hij wil niet buigen voor de mediacampagne waarin een vertrek naar Manchester wordt aangemoedigd én hij stoort zich eraan dat de gesprekken tussen de clubs achter zijn rug om gevoerd worden.

De Jong kwam in 2019 over van Ajax, voor een totaalbedrag van 86 miljoen. In de voorbije drie seizoenen kwam hij tot 138 officiële wedstrijden namens de Blaugranas.