PEC moet 5 NOW-ton terugbetalen: 'Maar we verwachten dikke plus, richting miljoen'

PEC moet 5 NOW-ton terugbetalen: 'Maar we verwachten dikke plus, richting miljoen'

10-07-2022 09:12
37

In tegenstelling tot de meeste clubs andere Nederlandse clubs moet PEC Zwolle een fors NOW-bedrag terugbetalen. De Eredivisie-degradant had echter al rekening gehouden met de naheffing van vijf ton.

Tijdens de eerste coronagolf in maart 2020 konden de Nederlandse clubs een beroep doen op de zogeheten Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, een overheidsfonds waarmee ze hun misgelopen inkomsten konden compenseren. Het ging toen om een voorschot en inmiddels is de definitieve afrekening gemaakt. Volgens Follow The Money krijgen veel Eredivisie-clubs – dat wil zeggen: die in het afgebroken seizoen 2019/2020 op het hoogste niveau speelden – geld terug, maar zit PEC juist met een naheffing van 493 duizend euro.

Dit nieuws kwam echter niet als een verrassing voor algemeen directeur Arjan Jansen. "We weten al bijna twee jaar dat dit er zat aan te komen en hebben dat dus ook al verwerkt in onze boekhouding. Het is dus niet zo dat we hier met een onverwachte strop te maken krijgen", laat hij weten aan De Stentor. PEC verwacht zelf een positief resultaat als dezelfde berekening wordt gemaakt over de tweede en derde NOW-termijn. "Van de tweede en derde NOW-periode verwachten we daarom juist nog een flinke plus. Die gaat richting een miljoen. Maar ook dat is allang meegenomen in onze boeken."

PEC begint binnenkort aan zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-seizoen sinds 2011/2012. De Graafschap is op 7 augustus de eerste tegenstander.