'Als ik echt had geluisterd naar mijn vader, was ik naar Cambuur gegaan'

'Als ik echt had geluisterd naar mijn vader, was ik naar Cambuur gegaan'

9 juli - 20:58
10

Thomas van den Belt stond in de nadrukkelijke belangstelling van SC Cambuur, maar koos voor contractverlenging bij PEC Zwolle. Ook vader Gerald kon daar niets aan veranderen.

Van den Belt senior is al jarenlang werkzaam bij Cambuur, als financieel directeur. De transferperikelen zijn vanzelfsprekend ter sprake gekomen in huize Van den Belt. "De mensen om mijn vader heen wilden misschien nog wel liever dat ik kwam dan hijzelf. Hij heeft als vader niet geprobeerd mij over te halen, maar wil als directeur natuurlijk een zo goed mogelijk team", vertelt hij aan de Stentor.

De vorig seizoen doorgebroken middenvelder heeft dus gekozen voor een verlengd verblijf in Zwolle, ondanks de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. "Als ik echt had geluisterd naar hem, was ik naar Cambuur gegaan, maar hij heeft mij niet op andere gedachten kunnen brengen. Uiteindelijk heb ik de voor- en nadelen op een rijtje gezet."

Komend seizoen wil hij PEC direct terug naar de Eredivisie brengen. "Ik was er in 2012 bij in het stadion toen FC Zwolle (zoals de club toen nog heette, red.) kampioen werd en promoveerde naar de Eredivisie. Als kind hoop je dat soort momenten later als voetballer ook mee te mogen maken en daar gaan we dit seizoen voor."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie