Van Nistelrooij: 'vriendschappelijk' contact met Wijnaldum, duo lijkt overtuigd

Van Nistelrooij: 'vriendschappelijk' contact met Wijnaldum, duo lijkt overtuigd

10-07-2022 09:28 Laatste update: 09:36
122

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij lijkt op volle oorlogssterkte aan de competitie te beginnen: de Eindhovenaren hebben zich al volop versterkt, terwijl Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo vooralsnog blijven. De nummer twee van het vorige Eredivisie-seizoen hoopt nu nog op een linksbenige centrale verdediger.

PSV ging zaterdag hard onderuit tegen het Duitse Arminia Bielefeld, maar beleeft een bemoedigende transferzomer. Waar een vertrek van Sangaré en Gakpo onafwendbaar leek, staat het tweetal nog steeds op de Eindhovense loonlijst. "Ik heb ze beide gesproken en ze willen allebei heel graag blijven en onderdeel uitmaken van de voorbereiding. Ze gaan nu vol voor de start van het seizoen", wordt Van Nistelrooij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "De realiteit is dat clubs zich kunnen melden en met enorme bedragen kunnen komen, maar wij gaan ervan uit dat ze blijven zolang het niet anders ligt."

Na de komst van Walter Benítez, Boy Waterman, Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Guus Til, Luuk de Jong en Savinho zoekt PSV alleen nog een linksbenige verdediger. "Het liefst heb je daar iemand bij, zodat je meer variatie hebt", aldus Van Nistelrooij, die vooralsnog terug kan allen op alleen Jordan Teze, Armando Obispo en Derrick Luckassen. Erick Gutiérrez speelde vorig seizoen incidenteel achterin, maar daar wil de nieuwe trainer niet aan. "Dat is een noodoplossing en die wil ik liever niet. We moeten voor de beste oplossing gaan."

Ten slotte is de naam van oude bekende Georginio Wijnaldum al regelmatig gevallen in Eindhoven. Een transfer is nog altijd ver weg, maar ook Van Nistelrooij beaamt dat hij contact heeft met de 86-voudig Oranje-international. "Ik sta wel in contact met hem, maar dat is vriendschappelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie