Slecht nieuws voor Oranje Leeuwinnen: Groenen in isolatie na positieve test

Slecht nieuws voor Oranje Leeuwinnen: Groenen in isolatie na positieve test

10-07-2022 12:37 Laatste update: 12:42
206

Het coronavirus waart rond in de selectie van de Oranje Leeuwinnen. Jackie Groenen heeft een positieve test afgelegd en gaat in isolatie.

Dat meldt de nationale ploeg via de officiële kanalen, een halve dag na de eerste EK-wedstrijd tegen Zweden. Groenen wordt voorlopig geïsoleerd van de rest van de selectie. Zodra de middenvelder van Manchester United klachtenvrij is en een negatieve test aflegt, zal ze de trainingen hervatten. Of dat voor de wedstrijd tegen Portugal van woensdag is, zal nog moeten blijken.

Wedden

Meer odds

De regerend Europees kampioen opende zaterdag het EK: tegen Zweden werd het 1-1, met Groenen als één van de drijvende krachten. Keepster Sari van Veenendaal en centrale verdediger Aniek Nouwen vielen ook geblesseerd uit. Over hun blessures is nog geen officieel bericht naar buiten gebracht, maar volgens bondscoach Mark Parsons 'ziet het er niet goed uit'. Het lijkt er dan ook niet op dat Van Veenendaal en Nouwen er woensdag bij zijn.

Dan wordt er in Leigh om 21.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt. Portugal speelde in de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen Zwitserland en staat dus op gelijke hoogte met Nederland.