Heracles zet drone in: 'Levert geweldige beelden op, ook daarin maken we stappen'

Heracles zet drone in: 'Levert geweldige beelden op, ook daarin maken we stappen'

10-07-2022 14:40
32

Heracles Almelo heeft de wonden na zijn dramatische degradatie gelikt en begint aan de jacht op promotie. De nieuwe trainer John Lammers maakt met een tevreden gevoel de balans op na de eerste weken van de voorbereiding.

Heracles ging op trainingskamp in Duitsland en oefende tegen twee Duitse clubs: van Derde Bundesliga-club SC Verl werd verloren, Regionalliga-club Preußen Münster werd verslagen. Lammers maalt niet echt om die nederlaag. "In de voorbereiding heeft nog nooit een club punten gehaald. Natuurlijk win je liever dan dat je verliest, maar voor ons als staf is het belangrijk om de spelers in actie te zien. Hoe ze dingen oppakken en reageren. En dan zie je toch goede dingen", laat hij weten aan TC/Tubantia.

Dat bedoelt Lammers ook letterlijk. Heracles maakt in de voorbereiding gebruik van een drone, om wedstrijden en trainingen van bovenaf te filmen. "Dat levert geweldige beelden op, waarmee je aan de slag kunt. Ook daarin maken we stappen", aldus de opvolger van Frank Wormuth. "Het was een goede week, waarin hard is getraind en ik goede dingen heb gezien."

Heracles is na zeventien jaar Eredivisie teruggekeerd op het één na hoogste profniveau. ADO Den Haag is op vrijdag 5 augustus de eerste tegenstander van het seizoen.