Heracles houdt twee miljoen euro over aan 'prachtige transfer' De la Torre

Heracles houdt twee miljoen euro over aan 'prachtige transfer' De la Torre

08-07-2022 15:10
17

Heracles Almelo zwaait Luca de la Torre definitief uit. De 24-jarige middenvelder vertrekt naar Celta de Vigo en tekent in Spanje voor vier seizoenen.

Heracles doet er geen mededelingen over, maar met de transfer is een slordige twee miljoen euro gemoeid. De la Torre kwam twee jaar geleden transfervrij over van Fulham en speelde 69 wedstrijden voor de Almeloërs, die afgelopen seizoen degradeerden uit de Eredivisie. Celta eindigde in Spanje op de elfde plaats.

"Ik heb me bij Heracles Almelo verder kunnen ontwikkelen als speler en als mens. Ook heb ik enorm veel steun gevoeld vanuit de club en de supporters. Daar ben ik hen dankbaar voor", reageert De la Torre op de Heracles-site. "Ik krijg nu een mooie kans bij een goede club die uitkomt in de Spaanse La Liga en deze kans wil ik niet laten liggen. Ik wens Heracles Almelo heel veel succes in de toekomst."

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur van Heracles, gunt De la Torre zijn stap. "Luca is in de afgelopen twee jaar enorm gegroeid als speler. Dit is een prachtige transfer voor hem, een compliment voor zijn ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk ook voor de club een mooie transfer."