'Na Botman brengt ook Kristensen met transfer geld in het laatje bij Ajax'

'Na Botman brengt ook Kristensen met transfer geld in het laatje bij Ajax'

11 juli - 13:09 Laatste update: 17:29
65

Ajax profiteert mee van de transfer van Rasmus Kristensen. Volgens De Telegraaf brengt de Deense rechtsback 750 duizend euro in het Amsterdamse laatje, als gevolg van een doorverkooppercentage.

Kristensen kwam begin 2018 naar Ajax en vertrok anderhalf jaar later voor vijf miljoen euro naar Red Bull Salzburg. Bij de Oostenrijkse kampioen speelde hij zich in de kijker bij Leeds United, dat onlangs tien miljoen euro op tafel legde. De Telegraaf weet te melden dat Ajax recht heeft op vijftien procent van de winstmarge: 750 duizend euro dus.

Ajax cashte ook al voor Sven Botman, die een miljoenentransfer van Lille OSC naar Newcastle United maakte. De verdediger uit Badhoevedorp speelde geen officiële minuut in het eerste, maar heeft deze zomer alsnog vier miljoen euro – aan opleidingsvergoeding en doorverkooppercentages – opgeleverd. "Dat ik geen minuut in het eerste heb gespeeld, toch voor een hoge som naar Lille ging en nu weer geld oplever is heel gek. Maar het is Ajax gegund", liet hij na zijn entree op St. James' Park weten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie