FC Utrecht vangt grote vis en troeft concurrentie af: 'Een op en top professional'

FC Utrecht vangt grote vis en troeft concurrentie af: 'Een op en top professional'

11-07-2022 16:05 Laatste update: 16:15
56

FC Utrecht trekt definitief aan het langste eind en heeft Modibo Sagnan gepresenteerd. De 23-jarige verdediger komt op huurbasis over van Real Sociedad, al bedingen de Domstedelingen een optie tot koop.

Wanneer de optie wordt gelicht, ligt Sagnan tot de zomer van 2026 vast bij FC Utrecht. De Fransman stond in de belangstelling van veel clubs, maar de verdediger kiest voor Utrecht. Sagnan speelde sinds 2019 voor Sociedad en werd achtereenvolgens gestald bij RC Lens, het Spaanse CD Mirandés en het Portugese CD Tondela. Hij geldt bij Utrecht als de vervanger van Ramon Hendriks, die wegens een zware blessure toch bij Feyenoord blijft. 

Technisch directeur Jordy Zuidam is enorm blij dat de 23-jarige linkspoot voor Utrecht heeft gekozen. "Hij heeft power en duelkracht en kan meedogenloos zijn in de persoonlijke duels. Modibo heeft een goede pass en zoekt in de opbouw graag de voetballende oplossing.", zegt hij op de clubsite. "Hoewel hij nog relatief jong is, heeft hij al behoorlijk ervaring opgedaan op het hoogste niveau in Spanje en Portugal. Modibo is een op en top professional."

Sagnan is al in Nederland en voegt zich later op de maandag bij het trainingskamp van Utrecht in Zeeland. Voor het bedrijvige Utrecht is de Fransman de elfde zomeraanwinst.