'Fortuna Sittard denkt aan afscheid van ervaren spits, De Graafschap meldt zich'

'Fortuna Sittard denkt aan afscheid van ervaren spits, De Graafschap meldt zich'

11-07-2022 18:36 Laatste update: 19:17
31

Fortuna Sittard overweegt de samenwerking met Charlison Benschop stop te zetten. De 32-jarige spits heeft weinig perspectief op speeltijd en mag vertrekken. De Graafschap heeft een tekort aan aanvallende krachten en wil de ervaren Nederlander graag overnemen. 

Dat meldt Voetbal International. Benschop loopt sinds 2008 al rond in het betaald voetbal en heeft een contract dat nog één jaar doorloopt. De spits is bekend met De Graafschap, aangezien hij in het seizoen 2018-2019 al een halfjaar voor de Superboeren in actie kwam. 

Benschop startte bij RKC Waalwijk en maakte in 2010 de overstap naar AZ. De spits deed het goed in Alkmaar en verdiende een transfer naar het Franse Stade Brest. Na buitenlandse avonturen bij Fortuna Düsseldorf, Hannover 96 en FC Ingolstadt belandde Benschop in 2019 bij De Graafschap. In januari van dit jaar verliet de tienvoudig international van Curaçao het Duitse SV Sandhausen om in Sittard aan de slag te gaan. 

De Graafschap is hard toe aan vernieuwingen in de voorhoede en ziet in Benschop een ervaren, geschikte kracht. Naast Benschop is de club ook in gesprek met Mario Bilate en Reda Kharchouch, al is de verwachting dat laatstgenoemde op zoek is naar een voetbalclub uit de Eredivisie