The Athletic: megatransfer nabij, Aké voor 53 miljoen terug op bekende grond

The Athletic: megatransfer nabij, Aké voor 53 miljoen terug op bekende grond

12-07-2022 22:12
116

Chelsea dendert door op de transfermarkt en is dichtbij het terughalen van Nathan Aké. Volgens The Athletic hopen The Blues binnen een week de transfer af te ronden.

Chelsea zette in op een dubbeldeal met Manchester City, die er ook daadwerkelijk lijkt te komen. Raheem Sterling is onderweg en volgens The Athletic lonkt ook een akkoord over Aké. De 27-voudig Oranje-international moet omgerekend ongeveer 53 miljoen euro kosten. Beide clubs bespreken de laatste details – zoals betalingstermijnen – en een persoonlijk akkoord met Aké zal er uiteindelijk ook komen.

De geboren Hagenaar zal in dat geval terugkeren bij de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding genoot en waar hij al zeventien wedstrijden in het eerste elftal heeft gespeeld. In 2017 verkocht Chelsea hem voor circa 23 miljoen euro aan Bournemouth, dat drie jaar later bijna het dubbele ving toen Manchester City zich voor hem meldde.

Chelsea wil na het vertrek van Antonio Rüdiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (FC Barcelona) meerdere centrale verdedigers halen. Ook Kalidou Koulibaly (Napoli) wordt nadrukkelijk aan The Blues gelinkt, daarnaast vallen de namen van Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) en Jules Koundé (Sevilla).