'Lamprou is een goede gozer, maar sportief gezien biedt het natuurlijk kansen'

'Lamprou is een goede gozer, maar sportief gezien biedt het natuurlijk kansen'

12-07-2022 22:57
16

Kostas Lamprou heeft zijn transfer naar Willem II afgerond, nu brandt de strijd om zijn opvolging los. Jasper Schendelaar en Mike Hauptmeijer moeten uitmaken wie de nieuwe nummer één onder de lat wordt.

Lamprou heeft één jaar bij PEC achter de rug, maar PEC wilde meewerken aan het vertrek van de geboren Griek: Willem II wordt zijn nieuwe club, werd dinsdag bekend. Mike Hauptmeijer (foto) zat in 2013 (!) al voor het eerst op de bank bij PEC, maar heeft in al die jaren maar één officiële wedstrijd gekeept.

Nu ruikt de 25-jarige sluitpost zijn kans. "Lamprou is absoluut een goede gozer, maar sportief gezien biedt het natuurlijk kansen nu hij weg is", laat hij weten aan De Stentor. "De afgelopen twee jaar was ik tweede keeper, maar speelde de eerste keeper alle wedstrijden. Ik maakte wel grappen met Kostas over zijn vertrek. Stiekem hoop je daar ook op. Het is fijn dat wij nu een kans krijgen."

Met 'wij' doelt hij op Jasper Schendelaar, die vorig seizoen overkwam van AZ. Trainer Dick Schreuder wil beide doelmannen een kans geven. "We hadden met Kostas, Jasper en Mike drie keepers die in principe eerste keeper konden zijn. We gaan nu kijken voor welke optie we gaan." Schreuder wil niet te lang blijven hangen in het vertrek van Lamprou. "Natuurlijk baal ik van het vertrek van Kostas, zeker omdat hij naar een concurrent gaat in de Eerste Divisie. Hij is een superprof en een goede leider in de groep. Tegelijkertijd is dit nu eenmaal de situatie waarin we als club zitten en moet je afwegingen maken. We hebben nog twee andere goede keepers."