'Feyenoord incasseert vierde transfersom na nieuw vertrek uit De Kuip'

'Feyenoord incasseert vierde transfersom na nieuw vertrek uit De Kuip'

13-07-2022 09:14 Laatste update: 11:50
84

Róbert Bozeník vertrekt bij Feyenoord. De overbodige spits verkast naar het Portugese Boavista en is volgens de media aldaar al in Portugal om zijn transfer af te ronden.

De keuze was reuze voor Bozeník. Behalve Boavista hengelde ook Brentford naar zijn diensten, terwijl Ferencvárosi TC, Hamburger SV, Hertha BSC, Sparta Praag en Slavia Praag al dan niet concrete interesse hadden. De salariseisen van Bozeník vormden een struikelblok voor Boavista, maar beide partijen zijn tot een akkoord gekomen, meldt A Bola. Het is onduidelijk welk bedrag Feyenoord ontvangt voor de 22-jarige Slowaak, die nog tot medio 2024 vastligt.

Bozeník werd in 2020 voor vier miljoen euro overgenomen van MSK Zilina, maar kon zijn verwachtingen in De Kuip niet inlossen. Het afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord hem al aan Fortuna Düsseldorf. In totaal kwam Bozeník tot 28 officiële optredens voor Feyenoord. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists. Na Bryan Linssen, Tyrell Malacia en Luis Sinisterra is Bozeník deze zomer de vierde vertrekkende speler die de Rotterdammers geld oplevert.