Van den Brom 'vernederd en gesloopt' in eerste voorronde Champions League

Van den Brom 'vernederd en gesloopt' in eerste voorronde Champions League

13-07-2022 10:27 Laatste update: 11:30
68

John van den Brom kan Champions League-deelname op zijn buik schrijven met Lech Poznán. Al in de eerste voorronde werden de Poolse kampioen uitgeschakeld door Qarabag FK uit Azerbeidzjan.

Lech Poznán won vorige week met 1-0, maar in de return ging het helemaal mis. Ondanks een voorsprong binnen twintig seconden verloor de ploeg van Van den Brom met liefst 5-1 van Qarabag. Het Champions League-avontuur was daardoor van korte duur. Lech Poznán moet nu verder in de tweede voorronde van de Conference League.

In de Poolse media krijgt de ploeg van Van den Brom zware kritiek. 'Lech Poznán vernederd en gesloopt in Kaukasus', kopt Interia. 'Het was een schiettent, een nachtmerrie. De oorzaak: eigen fouten en blunders van doelman Artur Rudko.'

Onet spreekt van 'de schande van Lech Poznán'. 'Op een rampzalige manier komt het Champions League-hoofdstuk ten einde. Weer is het mislukt: in de afgelopen 25 jaar wist slechts één keer een Poolse club de Champions League te halen.' Van den Brom stapte vorige maand in bij Lech Poznán.