'Barcelona heeft beet: krankzinnige transfersoap Dembélé loopt op zijn einde'

'Barcelona heeft beet: krankzinnige transfersoap Dembélé loopt op zijn einde'

13-07-2022 11:58
29

De 'here we go' van Fabrizio Romano klinkt: Ousmane Dembélé blijft bij FC Barcelona. De Franse aanvaller (25) gaat zijn contract definitief verlengen in Camp Nou.

Als het papierwerk is afgerond, zet Dembélé zijn handtekening onder een tweejarig contract tegen een salaris van zes à zeven miljoen euro per jaar. Saillant detail: officieel is de blessuregevoelige Fransman al bijna twee weken transfervrij. De laatste weken hing al in de lucht dat hij alsnog ging verlengen bij Barça.

Het nieuws van Romano markeert het einde van een ellenlange transfersoap. Dembélé en zijn zaakwaarnemer dreven Barcelona tot wanhoop door alle deadlines te laten verlopen, waardoor hij op weg leek naar een andere topclub. Nu heeft de international alsnog zijn jawoord gegeven. Hij is zelfs bereid veertig procent van zijn salaris in te leveren.

Gesprekken met Xavi gaven naar verluidt de doorslag voor Dembélé, die zich gewaardeerd voelt door de trainer van Barcelona. De verwachting is dat de Catalaanse grootmacht het langverwachte nieuws deze week wereldkundig gaat maken.