Feyenoord verhuurt Bozeník ook dit seizoen, optie tot koop opgenomen in deal

Feyenoord verhuurt Bozeník ook dit seizoen, optie tot koop opgenomen in deal

13-07-2022 16:18
14

Róbert Bozeník vertrekt ook dit seizoen op huurbasis bij Feyenoord. De Slowaakse spits gaat zijn geluk beproeven bij het Portugese Boavista. In de huurdeal is een optie tot koop bedongen, waardoor Bozeník zijn laatste duel voor Feyenoord mogelijk al heeft gespeeld.

Eerder op woensdag werd al duidelijk dat Bozeník naar Boavista zou vertrekken. Het leek toen om een definitieve transfer te gaan, maar Feyenoord maakt bekend dat de international verhuurd wordt. Clubs als Brentford, Ferencvárosi, Hamburger SV, Hertha BSC, Sparta Praag en Slavia Praag hadden ook een oogje op Bozeník, maar de spits kiest voor een move naar de nummer twaalf van Portugal.

Boavista heeft een optie tot koop bedongen, waardoor Bozeník over een jaar permanent kan vertrekken bij Feyenoord. Het is niet duidelijk welk bedrag de Rotterdammers in dat geval zullen ontvangen. Twee jaar geleden betaalde Feyenoord nog zo'n vier miljoen euro aan MSK Zilina voor Bozeník.

Vorig seizoen werd de 22-jarige aanvaller al verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, maar ook in de Tweede Bundesliga wist hij niet te overtuigen. In totaal heeft Bozeník nu 28 wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord op zijn naam staan. Daarin scoorde hij vier keer.