Nottingham Forest blijft maar gaan: Hennessey verruilt Burnley voor promovendus

Nottingham Forest blijft maar gaan: Hennessey verruilt Burnley voor promovendus

15-07-2022 11:12 Laatste update: 11:17
7

Nottingham Forest heeft de volgende versterking binnen. Wayne Hennessey komt over naar de promovendus en verlaat Burnley FC met een transfervrije status. 

Dat meldt Nottingham via de officiële kanalen. De club overleefde het afgelopen seizoen de play-offs en mag zich daarom op het hoogste niveau melden. De club is niet van plan het komende seizoen weer te degraderen en dat is te zien op de transfermarkt: Hennessey, international van Wales, wordt de zevende versterking van Nottingham. 

De 35-jarige Hennessey brak door in de jeugdopleiding van Manchester City en verkaste in 2003 naar het O18-elftal van Wolverhampton Wanderers. De doelman speelde voor onder meer Bristol City en Crystal Palace en verlaat nu Burnley, waar hij sinds 2021 onder contract stond. De sluitpost tekent een tweejarig contract bij Nottingham. 

"Ik heb vaak tegen Forest gespeeld en het is een geweldige club", zegt Hennessey op de clubwebsite. "Er is een geweldige achterban en het zal allemaal van een ander niveau zijn nu we in de Premier League gaan spelen." Naast Hennessey trok Nottingham ook al Taiwo Awoniyi, Neco Williams, Moussa Niakhaté, Giulian Biancome en Omar Richards aan. Bovendien wordt doelman Dean Henderson gehuurd van Manchester United.