Go Ahead haalt tweede Scandinavische versterking in een paar uur tijd

Go Ahead haalt tweede Scandinavische versterking in een paar uur tijd

15-07-2022 18:41 Laatste update: 18:44
26

Go Ahead Eagles heeft vrijdag meteen een tweede Scandinavische nieuwkomer gepresenteerd. Na de IJslander Willum Thór Willumsson komt ook de Noor Oliver Edvardsen naar de Adelaarshorst.

De 23-jarige aanvaller verruilt Stabaek IF in zijn geboorteland voor Go Ahead en tekent voor drie seizoenen. Hij kent Nederland al, vanwege bezoekjes aan vrienden van zijn moeder in het naburige Apeldoorn. "In mijn jeugd ben ik een aantal keer mee geweest toen we daar op bezoek gingen. Inmiddels is dat voor mij alweer een jaar of tien geleden, maar het is grappig om te beseffen dat er aardig wat fans van Go Ahead Eagles in Apeldoorn wonen", aldus Edvardsen in gesprek met de Go Ahead-kanalen.

Wedden

Meer odds

De buitenspeler heeft gekozen voor Go Ahead vanwege het combinatievoetbal dat de club voorstaat, zoals hij bij Stabaek ook al gewend was. "Dat ligt me beter dan het fysieke krachtvoetbal dat de nodige andere teams in Noorwegen hanteren. Er is me bovendien verteld dat Go Ahead Eagles een echte volksclub is, een familieclub, een club met een lange historie. Dat totaalplaatje trekt me enorm aan."

Eerder op de vrijdag tekende Willumsson al in Deventer. Go Ahead krijgt volgend seizoen sowieso een geheel nieuw gezicht: Bobby Adekanye, Jamal Amofa, Xander Blomme, Rashaan Fernandes, José Fontán, Jeffrey de Lange, Enric Llansana, Jahnoah Markelo en Finn Stokkers meldden zich eerder al in De Adelaarshorst.

 

Luister #DoneDeal de podcast ook via Spotify en Podimo!