Feyenoord houdt drie boetes over aan Conference League-finale tegen AS Roma

Feyenoord houdt drie boetes over aan Conference League-finale tegen AS Roma

15-07-2022 20:14 Laatste update: 21:32
75

Feyenoord speelde op 25 mei de finale van de Conference League tegen AS Roma en moet na de 1-0 verliespartij nogmaals op de blaren zitten. De UEFA heeft namelijk bepaald dat de Rotterdamse club enkele boetes moet betalen vanwege misdragingen van het meegereisde publiek. 

Dat laat de voetbalbond weten in een rapport. Feyenoord krijgt een boete van 12.000 euro omdat het publiek vuurwerk heeft afgestoken, een boete van ruim 36.000 euro voor het gooien van objecten en 15.000 euro voor het tonen van aanstootgevende spandoeken. In Tirana hing een aantal Feyenoord-supporters een spandoek op van Ahmed Aboutaleb die met de dood werd bedreigd. Ook werd Adolf Hitler op een spandoek verheerlijkt. 

Bij elkaar opgeteld komt de som van de drie boetes uit op ruim 60.000 euro. Voor Roma is de schade minder groot: de Italiaanse club moet een boete van 1750 euro betalen voor het afsteken van vuurwerk. Feyenoord ontvangt vaak boetes in Europese duels en heeft op de clubwebsite supporters gevraagd zich te gedragen. Het afgelopen seizoen kon Feyenoord na bijna elk Europees duel op een boete rekenen.