'Hij is de beste keeper van Nederland, beter dan Mvogo als je het mij vraagt'

'Hij is de beste keeper van Nederland, beter dan Mvogo als je het mij vraagt'

16-07-2022 08:24
74

Lars Unnerstall is de beste doelman van de Eredivisie, beweert FC Twente-ploeggenoot Michal Sadílek. Het tweetal kwam vorig jaar over van PSV en maakte een sterk seizoen in Enschede door.

Unnerstall was tweede keeper bij PSV en vertrok naar Twente. Sadílek verruilde de Eindhovenaren in eerste instantie op huurbasis voor de Tukkers, maar speelt nu definitief bij Twente. "Hij is de beste keeper van Nederland", steekt de Tsjech in gesprek met Voetbal International de loftrompet over zijn teamgenoot. "Hij was even de nummer één van PSV, toen kwam Schmidt, met een eigen idee over voetbal. Ik dacht dat het goed bij mij zou passen; gegenpressing, hoge intensiteit. Maar hij had liever andere jongens. Gold ook voor Lars."

Bij PSV verloor Unnerstall de concurrentiestrijd onder de lat. "Een betere keeper dan Yvon Mvogo als je het mij vraagt", aldus Sadílek. "Misschien niet qua opbouwen, maar is dat belangrijk als hij zo vaak de nul houdt?" De middenvelder zelf kreeg ook weinig kansen in Eindhoven, maar koestert geen wrok. "Als ik bij PSV langer op mijn eigen positie had mogen spelen, zou ik me ook op dat niveau staande hebben kunnen houden. Maar ik ben dankbaar voor de kansen die PSV me heeft gegeven."