Sadílek met 'ander gevoel' bij Twente dan PSV: 'Dit is meer een vriendenteam'

Sadílek met 'ander gevoel' bij Twente dan PSV: 'Dit is meer een vriendenteam'

15-07-2022 07:49 Laatste update: 09:16
60

Michal Sadílek kwam niet uit de verf bij onder Roger Schmidt bij PSV, maar voelt zich volledig op zijn plek bij FC Twente. De verdedigende middenvelder merkt dat de sfeer bij De Tukkers anders is dan in Eindhoven. 

Dat zegt Sadílek in een uitgebreid interview met Voetbal International. De Tsjech presteerde naar behoren onder Mark van Bommel, maar stagneerde toen Schmidt de leiding overnam in de lichtstad. Bij Twente voelt de speler zich meer op zijn gemak. "Vanaf dag één voelde het al anders dan bij PSV. Zo’n teamgevoel heb ik daar nooit meegemaakt. Elke speler was toch een ster. Meer ego, zeg maar. Dit is meer een vriendenteam."

"Die teamspirit is onze grote kracht", vervolgt de middenvelder. "Ook onze uitblinkers zijn teamspelers. Neem Van Wolfswinkel, die heeft in de grote competities gespeeld. Is zo’n normale jongen. Een topgozer. Lars Unnerstall ook. Pakt ballen als Thibaut Courtois in de Champions League-finale, maar heeft totaal geen kapsones."

Sadílek begon ook bij Twente in de linksback-positie, waar hij liever speelt, maar door een blessure van Wout Brama kon de Tsjech eindelijk opschuiven naar het middenveld. "Nadat Wout Brama geblesseerd was geraakt, schoof ik gelukkig op. Ik kwam op het middenveld met Ramiz Zerrouki en Michel Vlap, dat klikte meteen. Zo zijn we blijven spelen", besluit de speler.