'Chelsea en PSG openen gesprekken over Kimpembé, gat tussen vraag en aanbod groot'

'Chelsea en PSG openen gesprekken over Kimpembé, gat tussen vraag en aanbod groot'

17-07-2022 10:25 Laatste update: 18-07-2022 09:32
10

Chelsea en Paris Saint-Germain zijn in gesprek over Presnel Kimpembé. Volgens Fabrizio Romano zijn Londenaren een eerste bod aan het voorbereiden op de Franse verdediger.

Kimpembé wordt volgens Romano door PSG gezien als een belangrijke pion in het project van de club, maar toch mag de Frans international bij een goed voorstel vertrekken. De transferexpert meldt dat Chelsea en de Franse grootmacht in gesprek zijn over een potentiële deal. PSG vraagt om en nabij de 65 miljoen euro voor de stopper. De Premier League-grootmacht denkt aan een bod van rond de vijftig miljoen euro.

Chelsea moet door het transfervrije vertrek van Antonio Rudiger (Real Madrid) en Andreas Christensen (FC Barcelona) naarstig op zoek naar een centrale verdediger. De komst van Kalidou Koulibaly is in kannen en kruiken, maar de komst van een tweede verdediger lijkt niet al te makkelijk te gaan. Eerder probeerde Chelsea Nathan Aké los te weken bij Manchester City, maar die poging was tevergeefs. Nu schakelen de Londenaren door naar Kimpembé.

Kimpembé werd opgeleid door PSG en kwam tot op heden tot 220 duels in de hoofdmacht. Daarin scoorde de wereldkampioen drie keer en gaf hij twee assists.