Kortsluiting bij Kimpembe: verdediger wil verhaal halen na 'horrorweek'

11-05-2021 11:22 Laatste update: 11:36
39

Het was vorige week allesbehalve de week van Paris Saint-Germain-verdediger Presnel Kimpembe. De centrumverdediger werd met zijn club uitgeschakeld in de Champions League en kreeg afgelopen weekend in het competitieduel tegen Stade Rennes een directe rode kaart na een spijkerharde overtreding.

In het duel met Manchester City in de halve finale van de Champions League kwam Kimpembe overigens goed weg met een gele kaart na een harde charge op Gabriel Jesus. PSG verloor de halve finale met 2-0, waardoor tegenstander City voor het eerst in de clubgeschiedenis in de finale van de Champions League staat.

Afgelopen zondag eiste Kimpembe opnieuw een negatieve hoofdrol op. De 25-jarige verdediger kreeg tegen Stade Rennes een directe rode kaart en kon na afloop van de wedstrijd in de catacomben maar moeilijk zijn emoties beheersen. Zelfs teamgenoot Mitchel Bakker lijkt onder de indruk van Kimpembe, die nog even zijn zegje wil doen na het 1-1 gelijkspel. Door het puntenverlies tegen Rennes staat PSG twee speelrondes voor het einde drie punten achter koploper Lille OSC.