Haller 'klaagt niet' na vertrek Lewandowski: 'Maar moet op mezelf focussen'

Haller 'klaagt niet' na vertrek Lewandowski: 'Maar moet op mezelf focussen'

17-07-2022 16:23
42

Sébastien Haller ziet met Robert Lewandowski een geduchte concurrent voor de Bundesliga-topscorerstitel vertrekken. Toch vindt de van Ajax overgekomen spits dat hij bij Borussia Dortmund vooral naar zichzelf moet blijven kijken.

Haller werd goed ontvangen in Dortmund. "Mijn eerste dagen hier waren erg goed. Ik werd door iedereen welkom geheten. De geest in het team is goed, het zijn allemaal aardige jongens. We proberen elkaar nu beter te leren kennen. Er zijn hier veel nieuwe spelers", aldus de Franse Ivoriaan tegenover Kicker.

In Duitsland wordt Haller gezien als de opvolger van de naar Manchester City vertrokken Erling Braut Haaland. "Ik ben niet gekomen als opvolger van iemand, maar omdat de club mijn kwaliteiten kon gebruiken. Ik zal mijn best doen om het in mij gestelde vertrouwen terug te geven", geeft de spits aan.

Terwijl Haller de overstap naar de Bundesliga maakte, lijkt Lewandowski juist te vertrekken. De Pool maakt hoogstwaarschijnlijk de overstap van Bayern München naar FC Barcelona. "Je hoort mij niet klagen over zijn vertrek", lacht de Ivoriaans international. "Geen enkele spits in de competitie doet dat. Maar ik kan niet hopen op andermans zwakheden. Dus het belangrijkste voor mij is om op mezelf te focussen en zoveel mogelijk doelpunten te scoren."

De overstap naar de Dortmund betekende voor Haller een terugkeer in de Bundesliga. "Ik heb nu de ervaring die ik niet had toen ik als 23-jarige naar Frankfurt kwam. Ik wist toen niets van de Bundesliga of Duitsland. Het is nu anders. "